вторник, 10 февраля 2015 г.

Проектна діяльність

Захист проектів – той проблемно-пошуковий метод, який доцільно застосовувати  на уроках світової літератури


Перелік «музейних експонатів» Жуль Верн – мужня людина.

1.     Портретне зображення Жуля Верна.
2.     Величезний глобус, розмережений густою сіткою різнокольорових ліній. (Такий глобус знаходився в кімнаті Ж.Верна. На ньому географічні маршрути численних мандрівок, описаних у романах фантаста. В десяти романах дії відбуваються в Європі, в чотирьох романах – в Азії; сім романів переносять нас у Африку; три – в Австралію; дев’ять – в Америку; три – в Арктику та Антарктиду. Відкрите море – місце дії шести романів Жуля Верна. В п’яти книгах він описує кругосвітні подорожі).
3.     Книги з фізики, хімії, біології, географії, астрономії та інших наук. (Ці експонати свідчать про надзвичайну наукову обізнаність Ж.Верна).
4.     Каталог письменника, який містить понад 20 тисяч зошитів із записами відомостей з усіх галузей науки.
5.     Електричні прилади – наукове «пророцтво» Ж.Верна. (До 10 різних функцій виконує електрика у романі Ж.Верна «Двадцяч л’є під водою”. Але ж на той час звичайна електрична лампочка була справою майбутнього!).
6.     Зображення телебачення, автомобілей, артилерії, літальних апаратів, підводних човнів. (Про всі ці речі йдеться у романах Ж.Верна, якого називають «науковим пророком» і «науковим генієм»).
7.     Серія книг “Незвичайні подорожі”, яка нараховує 63 романи.



Дік Сенд – мужній літературний герой

1. Портретне зображення Діка Сенда
2. Зображення шхуни «Пілігрім».
3. Зображення морської стихії., корабельне стерно. (На долю юного капітана випало страшне випробування: майже 45 днів, практично до закінчення морської подорожі йому довелося боротися з негодою).
4. Залізяка, яку Негору підклав під нактоуз, завдяки впливу якої стрілка компаса відхилилася, і «Пілігрим» збився з курсу на 45˚. Тепер його курс був не на схід, а на південний схід (приблизно до крайньої південної точки Південної Америки – мису Горн).
5. Зображення жирафи, слона, гіпопотама, лева, термітів, мухи цеце. (Тварини, які зустрілися Діку Сенду і його друзям під час мандрівки у глиб Африканського континенту).
6. Записник Діка Сенда. (До нього він заносив нотатки про подорож).
7. Ніж, яким Дік Сенд убив негідника Гарріса.
8. Мотузки, якими зв’язали полоненного Діка Сенда.
9. Пірога, на якій Дік Сенд із друзями врятувався.
10. Записка С.Вернона.
12. Ілюстрації «Дік Сенд – мужня людина»


Комментариев нет:

Отправить комментарий